0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Her halde Kılıçdaroğlu  gözden düştü! 

Ekonomi dünyasından bir arkadaşım, “Hocam biliyor musunuz CHP'nin başına Selin Sayek Böke gelecekmiş” dedi. Ben de “Hayırdır Kılıçdaroğlu tekrar seçileli iki hafta oldu, yoksa CHP yine mi karıştı” diye sordum. “Yok hocam CHP'nin son kongresinde en çok oyu alarak parti meclisine giren Selin Hanım için CHP nin başına Kılıçdaroğlu'ndan sonra gelecek kişi olarak konuşuluyor” yanıtını aldım. 

“Ben değiştim taban aynı”

Allah herkesin hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Fakat CHP'de Selin Sayek Böke'nin son iki seçimle birlikte yükselişi benimde dikkatimi çekiyor. Genelde Ekonomi bilgisi ile medyada yer almakta. Fakat PR çalışmaları ile CHP'ye Genel Başkan olmak kolay mı onu bilmem. Bildiğim şey CHP tabanın huyu. Kılıçdaroğlu bile “ben değiştim ama taban değişmedi” diyor. Tabanı değişmeyen CHP, Genel Başkanlık koltuğunda kadın genel başkan görmek ister mi? O da Selin Hanım'ın PR çalışmalarına bağlı. 

Demirel'in yerine Çiller geldi 

PR'ı iyi yapılır ise neden olmasın. Selin Hanım'dan konuşurken biran eski yıllar aklıma geldi. Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olarak köşke çıktığında, Başbakanlık koltuğuna Tansu Çiller gelmişti. Çiller'in Cumhuriyet tarihinde ilk kadın Başbakan olması gazete ve televizyon kanallarında “leydinin ayak sesleri, işte laik Türkiye Cumhuriyeti, laiklik bu, işte çağdaş Türk kadını” gibi manşetler atılmıştı. Tabi o dönemde medyanın gazına gelen halk bu manşetlerin etkisiyle Tansu Çiller'e hayrandı. Çoğu halk medyadan aldığı gazla “Çiller bizim anamız, Demirel de babamız” diyordu. O medya daha sonra yere göğe sığdıramadıkları Tansu Çiller'i, menfaatlerine ters düştüğü için ekonomik sıkıntıları ve devalüasyonu da bahane ederek linç etmeye başladılar. 

Rüzgarı kontrol etmek  

Tabi sonrası malum 28 Şubat postmodern askeri darbesi filan filan. Şimdi diyorum ki, evet tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu'nu oturttukları gibi Selin Sayek Böke'yi de belliki birileri CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtmak istiyor. Şimdiden hem CHP tabanını hemde halkı alıştırmak için PR çalışmasına başlanmış bile. Aman Selin Hanım, rüzgarı kontrol etmek çok kolay değil. Sana tavsiyem Tansu Çiller döneminin gazete ve televizyon haber arşivlerini çok iyi incele ve analiz et. Tekrar söylüyorum rüzgarı kontrol etmek çok kolay değil. Hele hele  inatçı ve huysuz bazı CHP lileri ikna etmek hiç kolay değil. Çünkü onlar CHPdeki yeniliği ve değişimi kabul etmiyorlar ki kadın bir genel başkana sahip olmak istesinler. Hadi hayırlısı bakalım. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH HERKESİN HAKKINDA HAYIRLISI NE İSE ONU NASİP ETSİN. CENAB-I ALLAH DEVLETİNE MİLLETİNE DİN, DİL, IRK, AYRIMI YAPMADAN SAMİMİ DUYGULAR İÇERİSİNDE HİZMET EDENLERİ BAŞIMIZA GETİRSİN. 
 
 

 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX